Gods wegen die soms anders lopen, dan jezelf graag zou willen dat ze zouden verlopen. Ik heb tijdens mijn reis die ik in december heb gemaakt verteld dat het evangelisatiewerk in het ziekenhuis geen doorgang meer kan hebben, omdat het bestuur van het ziekenhuis niet zomaar mensen meer toelaat op de afdelingen binnen het ziekenhuis. Ondanks dat het jammer is dat dit werk stopt, ben ik ook ontzettend dankbaar voor de afgelopen 8 jaar dat ik dit werk heb kunnen doen. Ook heb ik verteld dat ik in deze reis een gesprek heb gehad met het bestuur van radio victoria. Een christelijk radiostation waar we al goede contacten mee hebben sinds een aantal jaren vanwege de programma's die we voor hen maken. Met name een van de bestuursleden heb ik goed contact mee. De vraag van hun was of ik meer zou kunnen betekenen voor de radio en dan met name over de inhoud van de progamma's (die viertalig moeten zijn), een stuk nazorg verlenen aan luisteraars die reageren op de uitzendingen enz. Op dit moment hebben ze daar niemand voor en wordt er nu als tijdelijke situatie veel programma's herhaald. Dat ze dringend op zoek zijn naar mensen die daar hun tijd voor willen investeren is wel duidelijk. Aangezien ik natuurlijk niet gelijk een antwoord daarop kon geven, hebben we besloten dat ik er voor zou bidden en de volgende keer dat ik op aruba zou komen contact op zou nemen. Dan zou ik kunnen gaan beginnen om te zien in de praktijk of dit ook hetgeen is waar ik mij voor kan inzetten. Ik heb mijzelf altijd geroepen geweten om op aruba mij in te zetten voor de verspreiding van het evangelie op welke manieren en op welke plaatsen dit ook voorhanden zou zijn.

Nu ben ik anderhalve week op aruba en gaat het anders dan ik zelf graag zou willen. Ik krijg namelijk geen contact met de contactpersoon die hierover gaat. Telefonisch zowel mobiel als thuis wordt niet opgenomen. Waarschijnlijk met zijn vrouw op vakantie. Nu moet ik maar hopen dat hij terug is voordat ik weer terug ga naar Nederland, opdat ik toch nog wat dagen bij de radio kan gaan werken. De afgelopen jaren heb ik op aruba steeds duidelijk kunnen zien hoe God mij geleid heeft en mijzelf kunnen inzetten op plaatsen, waarvan ik wist dat dit ook de plaatsen waren wat duidelijk door God gegeven is. Vorige reis en deze reis merk ik dat God mij toch uit een soort comfort zone aan het halen is. Alles gaat anders en het is een bidden, zoeken en soms worstelen hoe ga ik verder, wat wil Hij duidelijk maken. Vanmorgen las ik een gedeelte uit de bijbel en dat heeft me bemoedigd. Het laat zien dat we soms tegenslagen, beproevingen nodig hebben in ons leven. God laat het toe niet alleen om ons geloof te testen, (want echt geloof blijkt uit het feit dat we door tegenslagen op Hem blijven zien), maar ik zie ook dat het mij meer in afhankelijkheid van Hem brengt. Ondanks dat mijn gevoel en verstand sommige dagen weleens verward zijn en onzeker blijf ik in geloof op God zien. Ik wil vertrouwen dat wat Hij doet goed is, juist is en altijd op de juiste tijd. Ik wil dit ook delen met jullie omdat ik weet dat we dit als gelovigen allemaal meemaken. Als bemoediging ook voor jullie, maar ook om eerlijk te zijn dat het werken in Gods koninkrijk niet altijd alleen hoogtepunten zijn. (Al heb ik zoveel hoogtepunten en zegeningen mogen meemaken), maar het is soms ook sleuren, ploeteren en doorgaan, zonder duidelijk voor ogen te zien waarvoor je het doet.

Ik ben dankbaar dat ik mij mag inzetten om mede gelovigen hier op aruba te mogen opbouwen in geloof. De weken dat ik hier ben mag ik mij inzetten in het geven van bijbelstudies en aankomende zondag mag ik in twee diensten voorgaan om het woord te delen. Geestelijk mag ik hierdoor groeien en het mooie is dat ik daardoor gelijk weer kan uitdelen, van wat ik zelf mag leren vanuit de Bijbel en de geestelijke lessen die leer door de dagelijkse ervaringen in mijn relatie met God. We hopen ook weer ons werk in San Nicolas op te pakken. De vrouw uit de gemeente van Peter die een aantal keren mee is geweest met ons is bereid om weer met ons mee te gaan. Het is alweer een aantal reizen terug dat we daar geweest zijn en ik zie er ook weer naar uit om te delen met mensen over God, wie Hij is, en de hoop waarvan ik uit mag leven.