Johan Schep

We willen ons graag even voorstellen.We heten Johan en Linda Schep en zijn in januari 2006 met elkaar getrouwd. Johan en Linda SchepWe hebben allebei al een enerverend leven achter de rug. We waren ‘sweet sixteen’ toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Linda is geboren in Indonesië. Haar ouders scheidden zich van elkaar in haar jonge jaren en de kinderen werden verdeeld. Haar zus en Linda gingen met haar vader en zijn nieuwe vrouw mee.

De andere kinderen bleven bij hun moeder. Haar vader had vier jaar gewerkt aan de spoorlijn te Birma. Dit werkkamp werd bestuurd door de Japanners. Dat was een moeilijke tijd voor hem, maar ondanks dat heeft Linda belangrijke levensprincipes van haar vader meegekregen zoals: bidden voor alles, zelfdiscipline, gehoorzaamheid en altijd maar weer opnieuw vooruit en omhoog blijven kijken.

Linda kwam als meisje van 6 jaar in Nederland aan. Ze is op achttienjarige leeftijd getrouwd met Sjaak. Uit hun huwelijk zijn twee dochters geboren.

Het eerste goede gesprek wat ik had met Linda, was toen we 22 jaar oud waren. Het was bij het Leger des Heils in Gorinchem. Zij kwam met haar twee dochters. Ik vond haar aantrekkelijk en bemerkte dat zij ook een brandend hart voor de Here Jezus had. Ik heb haar daarna bijna nooit meer gezien. Eens zei ik zomaar op het voetbalveld heel spontaan tegen haar man Sjaak, als er ooit wat met jou gebeurt, dan zal ik voor de rest van mijn leven voor je vrouwtje gaan zorgen!

Na 31 jaar huwelijk werd Sjaak ernstig ziek van een onbekende kanker. Tijdens zijn ziekte keken ze samen naar de televisie op zondagmorgen naar broeder Arie van de Veer. Voor het eerst had hij vragen over het geloof. Linda was verrast. Met Psalm 23 en haar vader heeft Sjaak toen uiteindelijk zijn hart aan de Here Jezus gegeven en is hij in Zijn Shalom gestorven. Linda bleef achter met twee dochters en vier kleinkinderen. Tijdens een bezoek in Nederland, hoorde ik van haar ouders dat Linda weduwe geworden was. Ik belde haar om haar te condoleren. Later hebben we elkaar ontmoet en dezelfde aantrekking was nog steeds in mij. Niet lang daarna vroeg ik Linda zelfs ten huwelijk.

Voor dat ik verder ga, wil ik ook iets van mijzelf vertellen. Ik kom uit een boerengezin van negen kinderen. Mijn broertje die altijd naast me sliep is op vierjarige leeftijd dood gereden. We groeiden in geborgenheid op en hadden een onbezorgde jeugd in Lexmond. Op elfjarige leeftijd besloten mijn ouders te gaan emigreren naar Brazilië. Vanaf die tijd is mijn leven erg onrustig , pijnlijk en wisselvallig geworden. We zijn bijna twee jaar in Brazilië geweest. Het zat ons helemaal niet mee. Zelf ben ik een half jaar ziek geweest en geopereerd door een weggelopen nazi-dokter. Mijn moeder is bijna gestorven door bloed verlies bij haar laatste bevalling.

We hebben ondanks alles ook de bescherming van de Here God ervaren en zijn uiteindelijk weer heelhuids met een illusie armer in Nederland terug gekomen.

Tot mijn eenentwintigste jaar heb ik met mijn vader een melkzaak opgebouwd.

In die tijd kreeg ik voor het eerst verkering. Dat is nooit wat geworden, vooral omdat er van binnen altijd grote onrust was. Ik verlangde naar vrijheid, maar het kostte me eerst een maagoperatie, voordat ik eindelijk de wijde wereld introk.

Het was in 1973 toen ik in Israël terecht kwam. Na drie weken was er oorlog en toen was ik heel actief en heb zelfs nog koeien uit een mijnenveld gehaald.

Na de oorlog ben ik de woestijn in getrokken en daar kwam ik tot de ontdekking dat ik helemaal niet vrij was. Het was in die tijd dat ik een hutje bouwde en mijn Bijbeltje vond die mijn moeder in mijn rugzak had gedaan. Door het lezen van de Bijbel kwam ik bij de Here Jezus terecht en wist ik dat ik een keuze moest maken.

Het antwoord vond ik in de Galatenbrief. Ik werd echt gearresteerd en kwam er achter dat de Here Jezus en vrijheid geen vijanden zijn maar vrienden.

Ik heb toen mijn leven aan de Here Jezus gegeven en wist dat er een opdracht lag te wachten om ook anderen van Hem te vertellen. De volgende acht jaren heb ik af en aan in een hut in de Sinaï woestijn gewoond. Iedere dag en avond kwamen er jongeren met dezelfde levensvragen en enkele namen ook de Here Jezus aan. Nadat ze de Sinaï woestijn teruggaven aan Egypte ben ik naar een Bijbelschool in Engeland gegaan. Na drie jaar van rugpijn ben ik daarna in Nederland geopereerd en aanvaardde daarna het aanbod om studenten te gaan begeleiden. Uiteindelijk werd ik ook aangesteld om op verschillende Bijbelscholen les te gaan geven. Vaak nam ik in de lente studenten met mij mee naar Israël en een keer ook naar die oase in de woestijn. Tijdens een bezoek deelde ik Bijbels uit in Egypte en dat ging fout. Daarvoor moest ik als gevolg een nachtje de cel in. Sindsdien sta ik voor altijd op de zwarte lijst in Egypte. Het was tijdens dit volle leven dat Linda opeens weer op mijn pad kwam. De liefde was nog precies zo als voorheen. Ik heb Linda uiteindelijk op 53 jarige leeftijd ten huwelijk gevraagd. Het was tijdens onze huwelijksdienst dat broeder Henk Binnendijk de zegenbede over ons verdere leven uitsprak. Ik werd toen sterk van binnen bevestigt dat de Here God achter deze keuze stond en dat Hij met ons mee zou gaan als de belangrijkste derde. Het leven met de Here Jezus en met elkaar geeft ons veel vreugde. Ik bracht een tafel en een kast mee in het huwelijk. Linda zette de twee tafels tegen elkaar in onze enige kamer. Een half jaar later werd ons gebed verhoord. We geven nu iedere veertien dagen Bijbelstudies met een heerlijke maaltijd aan de jongeren. Gods Genade Team is hier uit gegroeid. Dagelijks evangeliseren we in Nederland en ook in Israël. Verder geef ik les in Sliedrecht en ga vers voor vers door de Bijbel. Je kunt de lessen op de website vinden. www.bijbelopen.nl.

Verder zijn er open deuren om in Ghana en Zuid India voorgangers Gods Woord te brengen. Er is ook een vernieuwde open deur om Gods Woord te brengen in Israël en een nieuwe kans om de vele gelovigen uit Iran die naar Armenië reizen daar te dienen met de rijkdommen die we hebben ontvangen in de Here Jezus.

In een hechte greep met u of jullie allen in de Here Jezus verbonden. Omdat Hij leeft is niets tevergeefs. (1. Kor.15:58). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sinds kort hebben wij ook een website: www.johan-linda.com

Tweets

peterhazenoot Als gelovigen hebben we geen geest van lafhartigheid gekregen, maar van kracht, liefde en bezonnenheid. Een opsteke… https://t.co/e5UHoL5Z72
peterhazenoot Jonathan Edwards - the great preacher of the revival- Wrote when he visited New England: ”that the generality of pr… https://t.co/UOjy0HiC6V